СТРОИТЕЛСТВО, СТРОИТЕЛНО - РЕМОНТНИ И ДОВЪРШИТЕЛНИ УСЛУГИ

www.royal-j-group.com

Дървени конструкции

Предимствата на дървото


Строителните материали се подбират на базата множество фактори като трайност, цена, наличност на суровината, лекота при конструкция, топлина и естетика. Дървото има по-добри или равни качества в сравнение с другите строителни материали. Както и другите материали, дървото е податливо на гниене при неблагоприятни условия. Разбира се, с подходящи детайли при проектирането, добра техника на конструкцията и адекватна поддръжка на сградата, дървените конструкции могат да траят изключително дълго време. Дървото се използва като траен строителен материал. От хиляди години има исторически дървени сгради, които стоят все още здрави като доказателство за това.

• Дървото е устойчиво на някои химикали, които разрушават стоманата и бетона. Например дървото е предпочитан материал, когато става дума за сгради в райони с висока влажност и морски климат.

• С подходящ дизайн и внимателна изработка,дървените мостове демонстрират забележителна трайност и издръжливост.

• Пилони и колони, които се слагат в сладководни води, траят векове. Много от основите във важни сгради са изградени на дървени пилони, включително голяма част от Венеция и Емпайр Стейт Билдинг в Ню Йорк.

Решения за трайност

Дървото е ценен и ефективен структурен материал от най-ранните дни на човешката цивилизация. С нормалните добри практики, дървото може да ви осигури надеждност много години. Но както и другите строителни материали, дървото може да пострада като резултат от грешки при съхранението, дизайна, конструкцията и методите на поддръжка. Как вие можете да удължите живота на дървото в сградата? Най-добрият подход е да помните, че дървото е за сухо строителство, и трябва да остане сухо. Ако купувате дърво за строителни цели, купете наистина сухо дърво, съхранявайте го на сухо, проектирайте, така дървената конструкция или елемент от интериора, че да се запазят сухи,поддържайте правилно дървените елементи в дома си. Това е подход, който се нарича трайност на проектирането. Ако дървото не остане сухо имате два подхода. Тъй като мокрото дърво е изложено на риск от гниене, трябва да изберете продукт, който е устойчив на гниене. Добър избор е да се спрете на дървен материал от естествено устойчиви на гниене видове като червения кедър например. Това се нарича естествена устойчивост. Повечето съвременни дървени конструкции са третирани със специални препарати, които ги правят устойчиви и ги защитават от гниене. Това се нарича устойчивост на обработения дървен материал.


Описание

Отворена лятна дървена беседка, 3х3 м.

Дървени стълби

Барбекю-лятна кухня

Бунгало


Последвайте ни в фейсбук

facebook Royal J.Group

Бунгало-конструкция

с инпрегниран от нас материал

Бунгало

При полагане на външната дървена облицовка,се полага от вътрешна страна изолация м/у гредите и се затваря.

Бунгало-полу завършено

Дървената облицовката на бунгалото може да бъде сменено с влагоустоичив гипсокартон.

Бунгало


Бунгало

Бунгало-завършено

Дървото както със лак,така може и да се боядисва.